Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu aparatul cardiovascular
 Stenoza Mitrala
 Insuficienta Mitrala
 Insuficienta Aortica
 Stenoza Aortica
 Alte Cardiopatii Valvulare
 Pericardita Acuta
 Mediastinopericardita
 Cardiopatii Congenitale Necianogene
 Cardiopatii Congenitale Cianogene
 Tulburarile Ritmului Cardiac aritmiile
 Tulburari In Formarea Stimulil0r
 Tulburari In Conducerea Stimulilor
 Bolile Arterelor Coronare Cardiopatiile Ischemice
 Angina Pectorala
 Infarctul Miocardic
 Angina Instabila
 Insuficienta Cardiaca
 Insuficienta Cardiaca Stanga
 Insuficienta Cardiaca Dreapta
 Cordul Pulmonar Cronic
 Insuficienta Cardiaca Globala
 Socul
 Sincopa Sl Lesinul
 Moartea Subita
 Ateroscleroza
 Anevrismele Arteriale
 Boala Raynaud
 Acrocianoza
 Eritromelalgia
 Sindromul De Ischemie Arteriala Acuta
 Sindromul De Ischemie Arteriala Cronica
 Tromboflebita
 Varicele
 Patologia Psihoneurologica
 Aspecte De Patologie Geriatrica Digestiva
 Pericardita Cronica Constrictiva
 Hipertensiunea Arteriala Lucrare complexa eseu
 Hipotensiunea Arteriala

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile aparatului cardiovascular, afectiuni, si tartamente

MEDIASTINOPERICARDITA
Mediastinopericardita sau pericardita cronica adeziva neconstrictiva se ca­racterizeaza prin existenta unor aderente intre pericard si organele invecinate din mediastin, iar radiologie, prin imobilitatea cordului in cavitatea toracica. Cordul poate fi marit, iar boala, deseori nu are o simptomatologie proprie. Cauzele principale sunt tuberculoza si reumatismul articular acut.

REVARSATELE PERICARDICE NEINFLAMATORII
Hidropericardul este prezenta in cavitatea pericardica a unui revarsat neinfla­mator, care depaseste 100 ml si care de obicei este un transsudat ce se instaleaza insidios.

Diagnosticul este sugerat de marirea inimii. In caz de anasarca, apar si alte localizari (pleurale, peritoneale). Se intalneste in insuficienta cardiaca, glo-merulonefrita, mixedem, stari casectice.

HemopericarduJ este prezenta unei cantitati de sange in cavitatea pericardica si apare in caz de ruptura a inimii dupa un infarct miocardic, ranirea inimii sau a marilor vase in portiunea intrapericardica, tumori pericardice, ruptura a unui anevrism aortic. In caz de hemoragie rapida si masiva poate surveni moartea subita. Daca hemoragia apare lent, tabloul clinic este dominat de dureri precordiale, dispnee intensa si semne de hemoragie interna. Tratamentul este chirurgical.


Pneumopericardul este prezenta unei cantitati de aer in pericard. De obicei se intalnesc forme asociate: hidro-pneumo- sau hemo-pneumopericard. Apare in ca£ de perforatie traumatica a pericardului sau de stabilire a unei comunicari intre pericard si organele vecine (plaman, esofag, stomac). Debutul este brutal cu dureri violente, precordiale, dispnee, cianoza, stare lipotimica. La percutia cordului se constata timpanism. Examenul radiologie precizeaza diagnosticul.

Prognosticul este in general foarte grav. Tratamentul se adreseaza bolii cauzale.Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente