Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dieta

AEROFAGIA, AEROGASTRIAAerofagia consta in inghitirea involuntara, a aerului, in mod spontan sau in acelasi timp cu alimentele. Datorita structurii stomacale si a pozitiei ridicat a corpului cat si datorita miscarii, acest aer se evacueaza singur, normal si natural. Se intampla, in timpul mesei sa se evacueze aerul printr-un sughit. Atunci cand nu e corect evacuat, aerul inghitit produce aerogastrita, adica o umflare, o balonare a stomacului, uneori foarte neplacuta si inconfortabila.

Aceasta aerogastrita e provocata de faptul ca stomacul nu elibereaza aerul inghitit pentru ca diafragma si structurile musculare si nervoase care gereaza esofagul sunt intinse, tensionate. Or, sistemul nervos autonom are rolul important in aceste functii.


Suntem deci in prezenta unei persoane tensionate, stresate. Acest stress este legat de lumea materiala, profesionala sau financiara, la care se poate adauga un sentiment de urgenta, de constrangere materiala care face ca individul sa aiba dificulati in a gera orice ar fi. De aceea inghite tot, nu mai face selectia intre solid si aer, intre alimentar material care trebuie sa ajunga in stomac si alimentar non-material care trebuie sa mearga spre plamani. Starea de tensiune determina ca problemele si nelinistile legate de material sa ocupe un asemenea loc incat sa contamineze non-materialul, adica gandurile sau sentimentele si tulbura astfel si judecata sa.


In plus, datorita tensiunii, aceasta persoana retine si in mod natural, nu lasa spiritul sa se degajeze, sa se elibereze. Preocuparea sau importanta pe care o da problemei materiale, blocheaza totul in ea. Acest lucru deformeaza, umfla stomacul care, ca din intamplare, capata valoare (la propriu si la figurat) si produce un disconfort, o senzatie de saturatie, de prea plin. Individul nu mai ingereaza nimic, nu mai poate auzi nimic. Ar fi util sa se relaxeze, sa ia putina distanta pentru ca anumite parti organice sa se destinda putin si ca, datorita unei viziuni mai bune obtinuta in urma acestui recul, sa se poata face din nou selectia.

 SCLEROZA IN PLACI
 CONTRACTURA - CRAMPA - DISTONIA - TENSIUNEA MUSCULARA - TORTICOLIS
 MALADIA PARKINSON
 ARTOZA
 PARALIZIA
 TENDINITA
 MIELOM - MALADIA LUI KAHLER
 MENOPAUZA
 VAGINITA, VULVITA, VULVO-VAGINITA
 SCIATICA


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente