Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.





boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dieta



TRAHEITA, TRAHEO-BRONSITA


Traheita este o inflamatie a traheei care este canalul prin care aerul intra in plamani prin bronhii. E interesant de stiut ca acest canal este mentinut deschis de inelele cartilajului. Acest lucru semnifica, prin urmare, ca omului ii este imposibil sa se inchida natural si voluntar, opus esofagului sau altor canale pe care-l poate obtura datorita sfincterelor.


Or, esofagul este orificiul prin care omul inghite materia, se hraneste. Traheea este orificiul prin care aerul, suflul vietii patrunde in noi. Ar fi bine sa reflectam la acest lucru pentru ca nuanta este sublitla. Se pare ca fiinta umana poate sa aleaga si sa decida sa nu se mai hraneasca, adica sa nu se mai serveasca cu materia in mod voluntar pentru a o transforma in viata. In schimb s-ar parea ca ii este imposibil sa aleaga si sa decida sa nu mai primeasca suflul care patrunde in el, prin actul respirator. Alegerea umana, in lumea intrupata, oare nu exista decat in planul manifestat ? Libertatea sa este doar de a incarna viata sa asa cum vrea, dar nu poate alege faptul de a o face? Aceasta pare sa corespunda cu notiunea de a alege incarnatia si cu faptul ca alegerea este efectuata in Cerul Anterior. Dupa, singura libertate care ramane, este modul de a trai aceasta incarnare (alimente/ experiente care patrund in noi).


Traheita semnaleaza, dincolo de ideea generala asociata sistemului respirator, faptul ca avem o primire dureroasa a vietii in noi. Faza pe care o traversam este de constrangere si ne simtim stramtorati. Aer, da, dar ne face rau cand patrunde in noi. Cu atat mai mult atunci cand bronhiile nu sunt singurele afectate si avem o traheo-bronsita, suferinta respiratorie este mai mare. Persoana, foarte infuriata pe lumea exterioara, se simte impiedicata sa traiasca, prin lipsa libertatii, a spatiului sau din contra, obligata sa traiasca, supusa sa suporte constrangerile alegerilor sale inconstiente.

Ea poate si, de exemplu, intr-o faza a vietii in care traieste situatii comportamentale pe care le traieste dificil. Are nevoie de o scadere a presiunii, sa calmeze lucrurile in interior pentru a face apoi alegerile.

Va trebui sa accepte pretul acestor fapte inainte. Dar trece ptrintr-o faza in care persoana linisteste tensiunile diminuand cantitatea de viata (de aer) care patrunde in ea, pentru ca in acest moment prea multa viata ii face rau.

 ACIDITATEA GASTRICA, AMAREALA STOMACALA, ARSURILE STOMACALE, CRAMPELE STOMACALE, DISPEPSIA, GASTRALGIA, DURERILE STOMACULUI, VOMA, REGURGITARILE
 SPASME, SPASMOFILIA, TETANIA
 SCIATICA
 ARTOZA
 INCONTINENTA URINARA
 TUSEA CONVULSIVA
 CALCULII RENALI, COLICA NEFRITICA, LITIAZA RENALA (CALCULI)
 DIAREEA, DIZENTERIA, ENTERITA ENTEROCOLITA, MALADIA CROHN, OCLUZIA INTESTINALA, ULCERUL DUODENAL
 CALCULII URINARI, DISURIA, LITIAZA URINARA, OLIGURIA, RETENTIA URINARA
 HEMATURIA








Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente