Ceaiuri -Tratamente cu ceai.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatos

loading...

Ceai de galbenele - GALBENELELE


Creste pe terenuri necultivate la marginea drumurilor, pe langa garduri, de la campie pana la zona montana. Galbelele sunt cultivate prin gradini pentru florile lor galben-portocalii, fiind cunoscute ca filimica, calinica, ochi galbeni, rosioara sau ruj ulita.

Contin: saponozide triterpenice, carotinoide dintre care licopina, alfa si beta-caroten, luteina, xantofila, flavoxantina, flavonoizi si glicozizi flavonici, ulei volatil, substante amare, gumirezine, esteri colesterici ai acizilor laurir, miristic, palmitic si margaric; vitamina C si substante proteice. Utilizare. Intern. Sedativ, antiinflamator gastro-intestinal, colagog si coleretic, maresc secretia biliara, cicatrizant prin stimularea circulatiei sangelui la nivelul tesuturilor. Se admin­istreaza in diskinezii biliare, ulcer gastric si duodenal, entero­colite.

Extern: antiinflamator hemoroidal, cicatrizant. In plagi greu vindecabile, degeraturi, arsuri, eczeme, acnee si in Trichomonas vaginalis.

Intern sub forma de infuzie: 2 lingurite de flori la 400 ml apa clocotita, inaintea meselor principale. O infuzie mai con­centrata se prepara din 3 linguri de flori la 150 ml apa; se beau 3 linguri pe zi.

Extern infuzie -10 g flori la 100 ml apa; se foloseste sub forma de spalaturi vaginale, ajuta la distrugerea protozoarului Trichomonas vaginalis. Sub forma de bai, cataplasme sau tinc-tura, florile se folosesc ca pansament pentru ranile care se vin­deca greu ca ulceratii, plagi cu puroi, arsuri, degeraturi, acnee, eczeme.

Pentru reglarea ciclului menstrual se recomanda a se lua, de 3 ori pe zi, 30 picaturi de tinctura in putina apa. Cu amestec de 15 g tinctura si 100 ml apa fiarta si racita se pot face comprese la rani, arsuri, ulceratii.

Tinctura de galbenele se obtine prin macerarea a 20 g flori la 100 ml alcool de 70° timp de 8 zile.

Compresele cu ceai de galbenele activeaza tenurile uscate.

Ceaiul de flori de galbenele asociat cu musetel, suna­toare, menta.si patlagina se recomanda in tratarea ulcerului stomacal si duodenal.
Galbenelele intra in compozitia ceaiului gastric si aromatizantului pentru bai.
loading...

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol

HomeAlimente si rolul lor in sanatate.Dieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.
HomeAlimenteDietaTratamente Naturale si SanatoaseBoliMedicamente