Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu sistemul nervos
 Medicatia Sistemului Nervos Central
 Excitantele
 Sedativele
 Tranchilizantele Sl Neurolepticele
 Deprimante Centrale Motorii
 Anestezicele Locale Sl Generale
 Histamina Sl Antihistaminicele
 Medicatiaimunosupresiva Sl Citostatica
 Enzimele Sl Antienzimele
 Anorexigenele Sl Anabolizantele
 Antiaterogenele
 Antigutoasele
 Antispasticele
 Antalgice Analgetice medicatia care combate durerea Analgeticele euforizante
 Sistemul Nervos Sl Durerile De Cap
 Hipnotice Somnifere Anticonvulsivante Sl Antiepileptice

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre sistemul nervos boli si Tratamente

ANESTEZICELE LOCALE Sl GENERALE


b6z7624bh24oqh
Sunt substante care suprima local si trecator sensibilitatea dureroasa.

Cocaina este un anestezic local, vasoconstrictor si euforic. Este un alcaloid to­xic, doza mortala fiind de 1 g. In administrare prelungita, poate aparea o intoxicatie cronica (cocainomanie).

Procaina (Novocaina) este anestezica si vasodilatatoare locala, in infiltratii; anti­spastica, vasodilatatoare, antiaritmica si analgetica, in administrare i.v. Are actiune trofica tisulara, intarziind procesul de imbatranire. Uneori, produce fenomene alergice (eruptii cutanate, bronhospasm) si fenomene de intoleranta (Convulsii, colaps, oprirea inimii etc). Este obligatorie testarea sensibilitatii. Este incompatibila cu sulfamidele si cu PAS.

Procaina este prezentata sub forma de fiole de 1,2,4 si 8%. Pentru infiltratii se foloseste solutia de 0,25 - 0,50%; pentru blocarea nervilor, cea de 1 - 2%, iar pentru rahianestezie, solutia de 8%.

Xilina (Lidocaina) este unul dintre cele mai bune anestezice locale, de doua ori mai puternica decat procaina. Concentratiile mici sunt bine tolerate; se foloseste solutia de 0,25 - 0,50%; pentru anestezii de suprafata, cea de 2%, iar pentru rahianestezii, solutia de 5%. Dintre substantele cu actiune anestezica locala eficienta sunt: bupivocaina (inj. si infiltratii), mepivacaina, clorura de etil (flacon spray) etc. Cu actiune anestezica generala, cu rezultate destul de bune: eterii (eter etilic), halotan, vaporizator calibrat, util uneori si la astmatici, unele barbiturice (metohexital in solutie, tiopental etc.) si unele anestezice opioide c&fentanil si alfentanil.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente