Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu sistemul nervos
 Medicatia Sistemului Nervos Central
 Excitantele
 Sedativele
 Tranchilizantele Sl Neurolepticele
 Deprimante Centrale Motorii
 Anestezicele Locale Sl Generale
 Histamina Sl Antihistaminicele
 Medicatiaimunosupresiva Sl Citostatica
 Enzimele Sl Antienzimele
 Anorexigenele Sl Anabolizantele
 Antiaterogenele
 Antigutoasele
 Antispasticele
 Antalgice Analgetice medicatia care combate durerea Analgeticele euforizante
 Sistemul Nervos Sl Durerile De Cap
 Hipnotice Somnifere Anticonvulsivante Sl Antiepileptice

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre sistemul nervos boli si Tratamente

ANTIGUTOASELE


d8f725dq21tll
Cele mai cunoscute antigutoase sunt urmatoarele:

Colchicina, actioneaza asupra accesului de guta, in doze pornind de la 4 mg, si scazand la 3,2 si apoi la 1 mg, doua saptamani pana la 6 luni. Scade si eliminarea de acid uric, scade uricemia, favorizeaza resorbtia uratilor depusi in tesuturi si previne uneori litiaza urica. Poate provoca numeroase accidente: diaree, colici abdominale si uneori fenomene de idiosincrazie (febra, eruptii cutanate, tulburari hepatice, purpura). Se administreaza sub forma de comprimate. In guta cronica este mult mai putin indicata.

Fenilbutazona, oxifenilbutazona si indometacinul dau rezultate superioare, actionand antiinflamator. Se administreaza 0,5 -1 g/zi, 5-6 zile. Astazi toate aceste medicamente ca si brufenul sunt utilizate numai ca adjuvante.

Prednisonul (20 - 40 mg in 24 h) si ACTH-ul (40 - 50 u.i la 24 h) sunt utile in accesul de guta, actionand ca antiinflamatoare puternice.

Medicatia uricozurica scade uricemia si combate accesul de guta. Dintre uricozurice se folosesc: probenecidul (Benemid), sullinpirazona (Anturan) si derivatii de benzofurani: benziodarona, benzarona (Amplivix, Fracivix) si benzbromarona.

Uricostaticele sunt droguri care actioneaza cel mai puternic in guta. Dintre acestea enumeram: acidul orotic, inhibitorii xantinoxidazei (deci ai sintezei de acid uric), ca alopurinol (Zyloric si Milurit), 100 - 400 mg/zi si tiopurinolul. Alopurinolul scade uricemia si favorizeaza resorbtia uratilor depusi in tesuturi. Scade si eliminarea urinara de acid uric si previne uneori litiaza urica. Ca accidente se citeaza: diareea, colicile abdominale, febra, eruptiile cutanate, tulburarile hepatice si purpura. Se administreaza cu lichide abundente, sub forma de comprimate.

Uratoxidaza este tot un uricostatic; are cele mai bune rezultate. Probenecidul are proprietati antigutoase slabe.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente