Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu sistemul nervos
 Alcoolismul
 Toxicomaniile
 Tulburarile Psihice In Traumatismele Cranio Cerebrale
 Tulburarile Psihice In Tumorile Cerebrale
 Tulburarile Psihice In Avitaminoze
 Neuroluesul Sifilisul Cerebral
 Tulburarile Psihice In Ateroscleroza Cerebrala

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre sistemul nervos boli psihoze toxice

TULBURARILE PSIHICE IN AVITAMINOZE


i2z6724im73ilo
Regimul alcatuit nejudicios, prin lipsa din alimentatia zilnica a unor vitamine importante, poate provoca tulburari psihice caracteristice. Datorita carentei vitami­nei PP si vitaminelor din grupul B, pelagra, pe langa dermite si tulburari digestive caracteristice, se insoteste si de tulburari psihice: astenie, depresiune, cefalee, la inceputul bolii.

Simptomele evolueaza uneori de la tulburari neuro-asteniforme, la psihoze cu tulburari de constienta, delir, halucinatii si pana la delirul acut, caracterizat prin febra (40°), transpiratii, puls si respiratie accelerate, azotemie si moarte. Alteori, tabloul este de melancolie ipohondrica ce conduce la sinucidere prin inecare, din cauza halucinatiilor vizuale cu imagini de foc. Alteori, evolueaza spre cronicizare. Tratamentul curativ este cel etiologic, cu vitamine, complex B, PP (amida acidului nicotinic), vitamina C.

Avitaminoza B, se poate manifesta pe plan psihic prin tulburari neuro-astenice. avitaminoza B12 realizeaza sindromul neuro-anemic cu: somnolenta, astenie sau stare de excitatie maniacala. Toate acestea cedeaza la administrarea vitaminei care a lipsit un timp mai indelungat din alimentatie.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente