Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie dieta



BRONSITELE


Bronşita acută
Bronşita acută apare la pacienţii anterior sănătoşi şi este adesea virală. Bronşita acută cu suprainfecţii bacteriene apar mai frecvent la pacienţii fumători, cel mai adesea Streptococus Pn sau HI, şi este o complicaţie relativ frecventă a infecţiilor virale.


Boala debutează cu tuse iritativă neproductivă, arsură retrosternală, asociate cu wheezing sau respiraţie şuierătoare, tuse iritativă, respiraţii superficiale.


Ulterior tusea devine productivă, cu expectoraţie mucoasă, mucopurulentă sau purulentă galben verzuie. Pacientul prezintă subfebrilitate, cu stare generală moderat influenţată.
Se pot auzi raluri sibilante şi mai puţin obişnuit raluri umede, de tip bronşic. Lipsesc imaginile Rx. de afectare pulmonară.
La subiecţii sănătoşi boala se ameliorează spontan īn 4-8 zile.
Formele severe de tip bronşiolită acută, cu fenomene de insuficienţă respiratorie acută cu obstrucţia severă a căilor respiratorii şi exudaţie bronşică cu inundaţie alveolară pune īn pericol viaţa.
La adulţii cu insuficienţă respiratorie cronică, īn special la cei cu emfizem pulmonar şi cu disfuncţie respiratorie restrictivă, supradăugarea unei bronşite acute poate determina o perturbare critică a ventilaţiei şi decesul.


Bronşita cronică
Bronşita cronică se defineşte prin tuse productivă cu spută īn majoritatea zilelor, cel puţin 3 luni pe an, cel puţin mai mult de un an.
Cea mai frecventă modificare histologică īn bronşita cronică este hipertrofia glandelor secretoare mucoase din arborele bronşic, mai ales īn bronşiile mijlocii şi mari, creşte secreţia de mucus şi producţia de spută.


Clasificare
Bronşita cronică poate fi:
. Simplă cu spută sero-mucoasă
. Muco-purulentă - cu spută galben verzuie prin suprainfecţie bacteriană
. Bronşita astmatiformă
. Obstructivă - prin īngustarea ireversibilă a lumenului bronşic.
Deoarece distincţia dintre bronşita cronică şi emfizemul pulmonar este dificilă la aceşti pacienţi ele au fost reunite sub denumirea de bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC).


Tratamentul bronşitelor


Măsuri generale
Īn bronşita acută şi acutizările de bronşite cronice este important repausul la pat, interzicerea fumatului, hidratarea īn cantităţi suficiente, inhalaţii, antipiretice, antiinflamatorii asociate cu antibiotice īn cazurile suprainfectate bacterian.
Īn bronşitele cronice se vor evita sursele de iritaţii cronice, fumatul, alergenele sau alţi iritanţi bronşici. Uneori poate fi necesară o schimbare de climat.


Tratament patogenic
Inflamaţia mucoasei bronşice necesită administrarea de antiinflamatoare sub formă corticoizi inhalatori, vasoconstrictoare (Izoproterenol sau Clorhidrat de efedrină) īn aerosoli sau prin instilaţii bronşice mai ales īn formele cu insuficienţă respiratorie şi fenomene severe de bronhospasm.
Inflamaţia bronşică mai poate fi redusă cu antihistaminice sau īn cazurile severe prin administrare orală de Prednison.


Tratamentul antibiotic
Antibioticele sunt indicate dacă sputa este purulentă: Tetraciclina, Vibramicina (Doxicilina) sau Amoxicilina administrate oral.
Dacă nu apare ameliorarea simptomelor īn cāteva zile este utilă o cultură din spută care poate determina germenii dominanţi şi sensibilitatea la antibiotice.
Dacă Pneumococul (un diplococ Gram pozitiv vizibil īn spută la coloraţia Gram) este responsabil de acutizările de bronşite, este utilă continuarea tratamentului antibiotic cu un tratament de consolidare cu jumătate din doza de antibiotice iniţială ceea ce va reduce severitatea şi durata infecţiilor acute intercurente ale căilor respiratorii superioare dar nu şi frecvenţa lor.
Tusea neproductivă va fi suprimată cu antitusive de tip codeină fosforică. Sputa vāscoasă va fi lichefiată prin administrarea corespunzătoare de lichide şi N acetil cisteină, ambroxol, bisolvon oral sau inhalator.

 SISTEMUL URINAR
 AFECTIUNILE SISTEMULUI DIGESTIV
 TULBURARI DE ERECTIE, IMPOTENTA, FRIGIDITATEA
 Infectiile acute si cronice ale aparatului genital
 AMIGDALITA, ANGINA, RAGUSEALA, DURERILE DE GAT
 EPICONDILITA, TENNIS ELBOW
 RAHIALGIA
 MALADIA ALZHEIMER
 TIUITURI, ACUITATE AUDITIVA, POCNITURI, OTITA, SURDITATE
 SCLEROZA IN PLACI

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente