Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosANASONUL - ceai din plante


Este originar din regiunile mediteraneene. La noi se gaseste numai cultivata. Planta este cunoscuta si sub denu­mirea de badean.

Fructele de anason se pot confunda cu cele de cucuta, care sunt foarte toxice. Fructele de anason au gust si miros placut.

De la anason se folosesc fructele - Fructus Anisi vulgaris - ce contin ulei volatil, care are actiune stimulativa asupra apetitului.


Utilizare. Actiune farmacodinamica. Stimuleaza functiile pancreatice: antiseptic, digestiv. Ceaiul de anason se recomanda ca expectorant in bronsite, stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza, calmeaza colicile intestinale la sugari si la copii, ajuta la elim­inarea gazelor din sto-mac. Anorexie: ajuta digestia si con­tribuie la cresterea apetitului. Are o actiune stimulativa si excita secretiile pancreatice si intestinale. In bronsita, ca expectorant. Antihelmintic: ajuta la eliminarea viermilor intestinali.: 10 grame fructe la 100 mi de apa.

Pentru adulti, infuzie dintr-o lingurita de fructe la 300 ml de apa clocotita: dupa 20 de minute se strecoara; se bea fractionat in trei reprize inaintea meselor principale.

Infuzia preparata din 20 g fructe si 200 ml apa ajuta la eliminarea viermilor intestinali.Ceaiul se bea caldut, de prefer­inta inainte de masa.


Contraindicatii: gastrite, ulcer gastric si duodenal, enterocolite.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente