Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosARNICA - ceai medicinal
Amica creste in regiunile montane. Se mai numeste pot-bal de munte, carul paduri lori lor, cujda sau carul-zanelor.

Contine uleiuri volatile, amidiol, amisterina, colina, acid cafeic, xantofila. Antiseptic, cicatrizant, decongestiv.De la aceasta planta se folosesc florile si mai rar planta intreaga.

Utilizare. Laringita acuta. In plagi se utilizeaza sub forma de tinctura pentru cicatrizarea ranilor. Se poate folosi in con­centratie optima de 4%.

La indicatia medicului se pot folosi intern ca stimulent 20-50 picaturi de tinctura, dimineata si seara, in amestec cu apa, dar nu se recomanda a se lua intern doze prea mari deoarece provoaca gastro-enterite, ridica tensiunea arteriala, iar in cantitati prea mari paralizeaza centrii nervosi.

Extern, sub forma de infuzie, pentru laringite (raguseala): 2 lingurite flori, la 200 ml apa clocotita, cu care se face gargara la 3-4 ore dupa preparare.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente