Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosBRUSTURUL - ceai terapeutic de brustureEste cunoscuta si sub denumirea de lipan sau laptuc. Mai sunt cunoscute doua specii de brusture fata de care prez­inta unele deosebiri. De la brusture folosim radacina care este bogata in insulina, saruri si ulei volatile care au actiune antimi-crobiana.

Actiune farmacodinamica. Hipoglicemiant, creste diureza, coferetic, sudorific. 

Utilizari. Diabet. Ceaiul de brusture scade zaharul din sange. Diuretic, stimuland functiile renale si cutanate. In bolile digestive reduce calculii biliari. In cresterea parului se foloseste ceaiul de radacina de brusture asociat cu frunze de urzica si mesteacan. Se mai foloseste in acnee si pentru tenurile sebor-eice prin aplicare de comprese.

Intern, sub forma de decoct: 2 linguri de radacina la 40 ml apa clocotita, se continua fierberea inca 5 minute, apoi se lasa 15 minute. Lichidul se bea caldut in 3-4 reprize in decur­sul unei zile.

Extern. Decoct: 5 linguri de radacina la 500 ml apa. Se foloseste in aplcatii locale sub forma de comprese.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente