Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCAYENA - ceai medicinal


Cunoasteti, probabil, acest praf ca pe un condiment. Dar piperul de Cayenne, produs din boabe rosii uscate, a fost folosit in medicina de pe vremea civilizatiei Maya. Boabele contin o substanta numita capsicina, care le confera si o posi­bila valoare terapeutica.


Actiune. Cremele si gelurile care contin capsicina au fost folosite pentru tratarea durerilor provocate de artrita sau de alte asemenea boli. Desi la inceput ustura, aplicarea locala de capsicina duce la diminuarea durerii.

Utilizare. Pilulele sunt folosite in diverse scopuri, printre ele numarandu-se indigestia, raceala si durerile de gat. Cayena este inclusa in preparatele herbale care se considera ca sunt ajutoare pentru mentinerea sanatatii sistemului cardio­vascular.

Cercetatorii din occident au descoperit ca bomboanele gumate facute cu capsicina aduc o diminuare modesta durerilor provocate pacientilor de cancer de catre ranile din gura facute de chimioterapie.

Consultati un medic inainte de a folosi o crema cu cap­sicina. Au fost semnalate reactii alergice, urticarie si basicute. Nu aplicati crema in jurul ochilor.

Ca reactii adverse amintim accelerarea batailor inimii, poliurie si cresterea transaminazelor hepatice.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente