Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCEAI DE SCAIETECunoscut ca si silymarin.

Scaietele de lapte este o planta cu flori rosii, inrudita cu margareta. Fructul scaietelui de lapte este folosit ca leac de peste doua mii de ani.

Cel mai studiat component al scaietelui de lapte, sily-marinul, nu se gaseste decat in semintele acestei plante. Preparatele facute din parti componente ale scaietelui de lapte pot sa actioneze in mod diferit asupra organismului uman.

Actiune. Semintele de scaiete de lapte contin cativa compusi cunoscuti si sub denumirea generica de silymarin, despre care cercetatorii cred ca previne patrunderea toxinelor in celulele ficatului, si totodata ajuta regenerarea acestora.

Utilizare. Pentru ingrijirea ficatului, in special de efectele daunatoare ale alcoolului. Scaietele de lapte este folosit si pen­tru tratamentul hepatitelor si a altor boli ale ficatului.

Silymarinul poate scadea nivelul glucozei din sange, asa ca diabeticii trebuie sa fie in mod deosebit, atenti cu aceasta planta.

Prezentare. Se vinde sub forma de capsule sau ca extract lichid sau ceai.

SCAIUL-VANAT
Mai este cunoscut si sub denumirea de spanul vanat. In scopuri terapeutice se foloseste planta in totalitate.

Contine saponozide, printre care sanisculasaponozida B care prin hidroliza pune in libertate glucoza si saniculagenol A, eringim genol A, B, C, D.

Utilizare. Intern. Datorita saponinelor pe care le contine, ajuta la fluidificarea secretiilor bronhice si la eliminarea lor. Tot datorita lor are si actiune diuretica Este folosita pentru activitatea expectoranta si ca anti­septic bronhie.

Intern: in bronsite si tuse convulsiva. Decoctul tinut in gura mai este folosit pentru durerile de dinti, in parodontoza si carii dentare.

Datorita actiunii diuretice, este utilizat in retentiile urinare.

Scaiul vanat asociat cu frunze de patlagina si cimbrisor aduce calmarea rapida in tusea convulsiva si in tusea provo­cata de bronsita.

Extern, decoctul, sub forma de bai, este folosit in comba­terea artritei si a infectiilor (dermafitoze) de pe pielea capului.

Intern - decoct: 10 g.planta maruntita la 200 ml apa rece; se iau 4-5 linguri pe zi; se bea indulcit cu miere de albine sau cu zahar.                           ;                                                       :

Extern: aceeasi forrriula de preparare ca la uz intern.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente