Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCEAI anticoliticContine: Flori de coada-soricelului, flori de musetel, frun­ze de roinita, frunze de menta, sunatoare, talpa-gastei, capsule de mac, fenicul.

Inflamatia intestinului gros formeaza boala numita colita, care de cele mai multe ori este insotita si de o inflamatie a mucoasei intestinului subtire, boala numita enterita.


Pe langa tratamentul si regimul alimentar prescris de medic, plantele medicinale ce intra in formula acestui ceai au proprietati antiseptice, calmante, cicatrizante si carminative.


Florile de musetel si coada-soricelului, prin uleiul volatil bogat in azulen, au actiune bactericida, antiseptica si descon-gestiva asupra mucoasei stomacale si intestinale. Sunatoarea are actiune antiseptica si cicatrizanta, iar prin taninul pe care-l contine ajuta in colitele manifestate prin diaree. Frunzele de roinita si menta au insutiri antivomitive si calmante completand actiunea antispasmodica si sedativa a capsulelor de mac, precum si a plantei talpa-gastei.


Fructele de fenicul prin proprietatile lor carminative ajuta la eliminarea gazelor ce se formeaza in procesul de fer­mentare al colitelor.

Se recomanda a se bea trei ceaiuri pe zi.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente