Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCEAI gastric

Varianta 1. Flori de coada-soricelului, flori de galbenele, flori de musetel, radacina de odolean, menta, papadie.

Varianta 2. Flori de galbenele, sunatoare, coada-soricelului, troscot, tintaura, anason, coriandru.

In bolile de stomac, manifestate prin balonari si aciditate crescuta, in ulcerul stomacal si duodenal, in colite de fermen­tatie, ceaiurile gastrice aduc un ajutor pretios completand trata­mentul indicat de medic.

In acest scop, s-au pus la dispozitia bolnavilor de sto­mac doua variante, in formula carora intra plante cu proprietati antiseptice, usor astringente, cicatrizante si analgetice.

Florile de galbenele au rolul de a vindeca ulceratiile pro­duse pe mucoase si de a distruge anumiti microbi. Inlesnesc procesul de crestere a tesuturilor. Sunatoarea calmeaza durerile, opreste diareea, stimuleaza digestia. Este un bun dezinfectant in colitele invechite si cronice. Coada-soricelului si musetelul, pe langa o puternica actiune antiseptica, linistesc durerile si ajuta la eliminarea gazelor care dau stari de balonare a stomacului. O actiune asemanatoare au anasonul si coriandrul.

Troscotul este un bun astringent, iar impreuna cu tintaura ajuta la marirea poftei de mancare si, in acelasi timp, la tonificarea stomacului.


Celelalte plante care intra in compozitia ceaiurilor gas­trice ca: menta, papadia si valeriana, pe langa proprietatile antiseptice, au rolul de a calma spasmele ce provoaca dureri in gastrite, colite, ulcere, produc o usoara anestezie a mucoa­sei gastrice.

Se recomanda a se bea doua-trei ceaiuri caldute pe zi,
dupa mesele principale.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente