Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCEAIUL VERDE si sanatateaActiune. Dupa apa, probabil ca ceaiul este cea mai con­sumata bautura de pe glob. Frunzele de ceai negru si de ceai verde provin de la aceeasi specie de copac, care e tot timpui verde, Camellia sinensis. Ceaiul negru, varietatea cea mai des folosita in Occident provine din frunzele cele mai viguros pre­sate, pentru a se elibera o enzima care le da culoare intensa si aroma. Ceaiul verde, care e mai popular in Asia si Africa, este facut din frunzele care sunt presate mai bland.

Utilizare. Rata bolilor de inima si a cancerului este scazuta in tarile asiatice, unde oamenii beau mult ceai verde. Desi asiaticii pot avea si alte obiceiuri care sa-i protejeze, unii cercetatori cred ca ceaiul verde contine compusi valorosi care lupta cu bolile. In mod particular, ceaiul este bogat in flavonoide, substante care se gasesc din abundenta si in fructe si in legume. Teste de laborator au demonstrat ca flavonoidele din ceai actioneaza ca niste antioxidanti foarte puternici, neu­tralizand activitatea radicalilor liberi si prevenind oxidarea colesterolului. Unele cercetari pe animale su-gereaza ca ceaiul verde poate incetini cresterea tumorilor si reduce riscul afecti­unilor cardiace.Raman multe de aflat despre efectul ceaiului verde asupra oamenilor. Oamenii de stiinta iau in consi-derare ceaiul verde si in alte scopuri. Pierderea in greutate este unul dintre ele.


Extractul de ceai verde, ca si ceaiul insusi, contine cofeina. Cercetari au aratat ca o cantitate mica de cofeina poate creste atentia si capacitatea de a asimila informatii (pe cand cantitati mari de cofeina pot avea efecte secundare neplacute).

Asa cum s-a precizat, ceaiul verde contine cofeina, care, in doze mari, poate provoca iritare si insomnie. Discutati cu un medic inainte de a lua un supliment nutritional care contine cofeina, din moment ce doze mari pot avea efecte adverse asupra creierului si sistemului cardiovascular, (este disponibil si extrasul de ceai verde fara cofeina).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente