Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCERENTELUL - ceai din plante


Este cunoscuta si sub denumirea de crinces sau ridi-chioara. In scopuri medicinale se foloseste radacina.

Cerentelul contine eugenol, tanin, uleiuri volatile, o he-terozida, amidon si substante amare.

Actiune farmacodinamica. Astringent, dezinfectant si cal­mant intestinal, hemostatic. Extern se foloseste ca antiseptic.


Utilizari. Intern se utilizeaza in diaree, gastrite si ulcer gastro-duodenal. Datorita eugenolului, care are proprietati anti­septice si calmante, se foloseste in enterite infectioase.

"Decoctia de cerentel are actiune dezinfectanta si cal­manta. Ceaiul se bea neindulcit, pe stomacul gol. Intra in com­pozitia ceaiului antidiareic si a ceaiului pentru gargara.


Extern: Datorita taninului este utilizat in: hemoragii hemoroidale, metroragii si menoragii, gingivite. In amestec cu musetelul, menta, sunatoarea isi mareste efectul.

Sub forma de decoct: 2 lingurite de radacina maruntita la 300 ml apa rece; se fierbe 30 minute; se utilizeaza in trei reprize, dupa mesele principale.

Contraindicatii: afectiuni cronice hepatice si renale.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente