Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCIUBOTICA CUCULUI - Tratamnte cu ceaiuri din plante medicinale
In lunile de primavara poienile sunt pline cu florile gal­bene de ciubotica-cucului. Aceasta planta mai este cunoscuta si sub numele de tata-oii, tata-vacii sau de anglicel. Contine saponozide triterpenice; primulina, acidul primulinic A, he-terozide generatoare de ulei volatile, flavonoide, amidon.


Utilizare. In scopuri medicinale se folosesc florile si radacinile. Compozitia lor chimica este asemanatoare. Atat flo­rile, cat si radacinile au proprietatea de a fluidiza secretiile bronhice si de a usura eliminarea lor. Ceaiul de flori se mai foloseste in cistite, in tulburari gastro-intestinale si afectiuni renale. Are proprietati antispastice si sedative.

Ceaiul se prepara prin infuzie. Florile intra in compozitia ceaiului pectoral, iar radacina in compozitia ceaiului antibronsitic. Frunzele contin cantitati mari de vitamina C.


Intern se foloseste sub forma de infuzie: 1-3g% flori sau decoct: 1-3g% radacina. Pentru a usura expectoratia si calma tusea se iau 3-4 linguri de ceai pe zi.


Extern, sub forma de cataplasme au actiune calmanta, cicatrizanta si hemostatica.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente