Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCOHOSUL NEGRU - Ceai medicinalSa nu fie confundat cu cohosul albastru.

Cohosul negru este o planta salbatica ce creste de-a lun­gul coastei Statelor Unite si a Canadei; este inrudita cu untisorul. Indienii americani fierbeau radacinile si tulpinile pen­tru a face un ceai medicinal, care era folosit de la durerile de gat, la muscatura de sarpe.

Actiune. Se recomanda cohosul negru pentru multe afectiuni, inclusiv pentru raceala puternica. Dar este foarte cunoscut ca o superplanta pentru femei, mai ales pentru cele .aflate in a doua parte a vietii. Cand o femeie intra la menopauza, cantitatea de estrogen produsa scade foarte mult si pot aparea diverse manifestari, inclusiv bufeuri si transpiratii nocturne (care afecteaza trei patrimi dintre femeile la menopauza): Simptomele pot fi diminuate printr-o terapie hor­monala, dar multe femei nu pot sau nu vor sa se supuna unui astfel de tratament. In schimb, unele se indreapta catre cohosul negru si alte plante. Aceasta planta este folosita si in perioada premenstruala si diminueaza crampele menstruale. Utilizare. Cercetarile arata ca cohosul negru diminueaza simptomele conexe menopauzei, probabil datorita unor compusi care actioneaza asupra estrogenilor.

Daca luati prea mult, se stie ca provoaca greata si alte pro-bleme la stomac. Femeile gravide nu ar trebui sa ia aceasta planta deoarece exista riscul pentru un avort spontan. Nu se recomanda folosirea pe o perioada mai mare de sase luni.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente