Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai - PLOPUL NEGRUIn scopuri medicinale se folosesc mugurii. Intra in compo-zitia aromatizantului pentru bai. Contine glicizizii feno-lici: salicina si populina; ulei volatil format din betulen, alfa, beta si gama betulenol, humulen, affa cariofilen, taninuri, rezide, ulei gras, acizii malic si galic, saponine, manitol.

Utilizare. Intern se folosesc preparatele din muguri pen­tru actiunea astringenta usor antiinflamatoare si usor analge­zica. De asemenea, are proprietati balsamice, antiseptice, cicatrizante si calmante.

Intern: in bronsite acute, afectiuni renale, antireumatic.

Extern, sub forma de bai, uleiuri sau alifii, mugurii de plop se folosesc la vindecarea ranilor provenite din arsuri, in hemoroizi sau ca antireumatic.

Intern sub forma de infuzie facuta dintr-o lingurita de muguri la cantitatea de 300 ml apa clocotita; se beau 3 ceaiuri pe zi.

Extern se utilizeaza aceeasi infuzie sub forma de bai pentru vindecarea ranilor provenite din arsuri sau bai de sezut in hemoroizi.

Alifia se prepara astfel: 25 g muguri de plop care mai intai se zdrobesc, se amesteca cu 5 g de spirt concentrat; se lasa 24 ore, dupa care se adauga 120 g untura proaspata de porc si 5 g ceara de albine. Se tine pe baia de apa 4 ore, apoi se strecoara printr-un tifon si se freaca pana se formeaza ali­fia, in acelasi mod se prepara si uleiul, inlocuindu-se untura si ceara cu ulei de floarea soarelui sau rapita.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente