Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai contra colicilorContine: Capsule de mac, flori de coada-soricelului, flori de musetel, frunze de roinita, fenicul, menta, cimbru-de-cul-
tora.

Uneori, fie din cauza unei indigestii, fie din cauza consti-patiei sau balonarii stomacului, apar colici. Ele sunt urmate in unele cazuri de varsaturi, lipsa poftei de mancare sau de indis­pozitie generala.

Plantele ce intra in compozitia acestui ceai au actiune antiseptica, calmanta si antivomitiva. Astfel, musetelul si coada-soricelului, au o insusire puternic antiseptica, calmand in acelasi timp spasmele musculaturii stomacului. Roinita, menta si capsulele de mac fac sa inceteze contractiile ce provoaca durerile, suprima greturile si stimuleaza functiile digestive.

Fructele de fenicul ajuta la eliminarea gazelor care dau starea de balonare, iar cimbrul si celelalte plante uleio-volatile au proprietati antiseptice si stimulente.

Pentru calmarea colicilor, ceaiul se bea caldut si treptat, iar in caz de varsaturi se bea rece.

Ceaiul acesta va fi folosit numai de adulti.

CEAI CONTRA COLICILOR PENTRU COPII


Contine: Flori de musetel, frunze de menta, fenicul, coriandru.

Fructele de fenicul si coriandru completeaza efectul anti­septic si carminativ.

Dozele se regleaza dupa varsta copilului, de la 1-2 cescute (la sugari), pana la doua-trei pahare pe zi.

Se recomanda in cazuri de balonari si colici intestinale si stomacale la copii si sugari.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente