Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de Coada soricelului - tratament

Creste in locuri necultivate. Planta este cunoscuta si sub numele de alunei. Contine ulei volatil, compusi triterpenici, acid salicilic, formic, acetic, achileina, tanin, ulei gras, gliceride si saruri de magneziu. Datorita continutului de ulei volatil are put­ernice ca-litati antiseptice asemanatoare cu cele ale musetelu­lui. Avand si un principiu amar (achileina), care se gaseste in frunze, are proprietati stimulatorii asupra apetitului. Se reco­manda in stari alergice.

Utilizare.Cea\u\ de coada-soricelului se recomanda in menstruatia neregulata avand posibilitatea de a regla hemor­agiile abundente si de a calma durerile. O infuzie mai concen­trata facuta din 10 grame de planta la 100 g de apa ajuta la eliminarea viermilor intestinali. Ceaiul se bea dimineata pe stomacul gol.


Intern: bronhodilatator, antiseptic, expectorant, dezinfec­tant gastro-intestinal, carminativ, diminueaza secretiile gas­trice, antispasmodic al cailor biliare, analgezic, decongestiv hemoroidal. Se recomanda in anorexie, hemoroizi, hiperme-noree si dismenoree. Datorita extractelor eterice cu actiune antibiotica se recomanda in bronsite, gastrite, balonari abdo­minale si boli ale vezicii urinare.

Coada-soricelului intra in compozitia urmatoarelor ceaiuri: antiastmatic, gastric, hepatic, diuretic, laxativ-hemoroidal.

Ceaiul se prepara prin infuzare din 1-2 linguri de planta la 500 g de apa si se bea in 3 prize in cursul unei zile.


Extern, se foloseste sub forma de bai sau de comprese cu efecte calmante, antiinflamatoare si dezinfectante in arsuri, diferite plagi, eczeme, hemoroizi, ulcere varicoase si abcese dentare. Pentru bai se utilizeaza 30-50 de g de planta la un litru de apa. Compresele cu acest ceai calmeaza tenurile inrosite si iritate.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente