Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de galbenele - GALBENELELECreste pe terenuri necultivate la marginea drumurilor, pe langa garduri, de la campie pana la zona montana. Galbelele sunt cultivate prin gradini pentru florile lor galben-portocalii, fiind cunoscute ca filimica, calinica, ochi galbeni, rosioara sau ruj ulita.

Contin: saponozide triterpenice, carotinoide dintre care licopina, alfa si beta-caroten, luteina, xantofila, flavoxantina, flavonoizi si glicozizi flavonici, ulei volatil, substante amare, gumirezine, esteri colesterici ai acizilor laurir, miristic, palmitic si margaric; vitamina C si substante proteice. Utilizare. Intern. Sedativ, antiinflamator gastro-intestinal, colagog si coleretic, maresc secretia biliara, cicatrizant prin stimularea circulatiei sangelui la nivelul tesuturilor. Se admin­istreaza in diskinezii biliare, ulcer gastric si duodenal, entero­colite.

Extern: antiinflamator hemoroidal, cicatrizant. In plagi greu vindecabile, degeraturi, arsuri, eczeme, acnee si in Trichomonas vaginalis.

Intern sub forma de infuzie: 2 lingurite de flori la 400 ml apa clocotita, inaintea meselor principale. O infuzie mai con­centrata se prepara din 3 linguri de flori la 150 ml apa; se beau 3 linguri pe zi.

Extern infuzie -10 g flori la 100 ml apa; se foloseste sub forma de spalaturi vaginale, ajuta la distrugerea protozoarului Trichomonas vaginalis. Sub forma de bai, cataplasme sau tinc-tura, florile se folosesc ca pansament pentru ranile care se vin­deca greu ca ulceratii, plagi cu puroi, arsuri, degeraturi, acnee, eczeme.

Pentru reglarea ciclului menstrual se recomanda a se lua, de 3 ori pe zi, 30 picaturi de tinctura in putina apa. Cu amestec de 15 g tinctura si 100 ml apa fiarta si racita se pot face comprese la rani, arsuri, ulceratii.

Tinctura de galbenele se obtine prin macerarea a 20 g flori la 100 ml alcool de 70° timp de 8 zile.

Compresele cu ceai de galbenele activeaza tenurile uscate.

Ceaiul de flori de galbenele asociat cu musetel, suna­toare, menta.si patlagina se recomanda in tratarea ulcerului stomacal si duodenal.
Galbenelele intra in compozitia ceaiului gastric si aromatizantului pentru bai.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente