Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de mac - macul de campPe marginea lanurilor cu cereale, intalnim macul de camp. In unele locuri i se mai spune macul-iepuresc, macut, mac-salbatic, mac-rosu sau paparue. Creste ca buruiana de semanaturi in miristi si la marginea drumurilor, in soluri argiloase si nisipoase, bogate in calciu, in zonele de campie si deal.


Contine o antocianozida a carei genina este cianidolul care coloreaza petalele in rosu, readina, reagenina, alti alcaloizi, mucilagii, mecocianina si mecopelargonidina.


Utilizare. Datorita alcaloizilor pe care ii contin petalele, are proprietati usor sedative. Este un emolient bronhie, anti­spastic, in bronsite acute, gripe, laringite acute, tuse.


Infuzia se prepara dintr-o lingurita de petale la 200 ml apa clocotita; se bea caldut. Se poate indulci. E bine ca acest ceai sa se amestece cu flori de tei, frunze de patlagina, de . nalba, cimbrisor, pentru a-i mari efectul medical.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente