Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de maghiran
Maghiranul este originar din Arabia si Egipt. La noi se cultiva pe suprafete intinse ca planta condimentara. Este culti­vat in judetele: Neamt, Ilfov, Braila, Buzau si in sudul Doljului.

Planta inflorita se foloseste mai rar in scopuri terapeu­tice.


Contine ulei volatil format din: terpinen, terpineol, car-vacrol; acid ursolic, beta sitosterina, vitaminele A si C.

Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de maghiran maruntita, peste care se toarna o ceasca cu apa fierbinte. Pe zi se beau doua-trei ceaiuri indulcite.

Ceaiul de maghiran stimuleaza digestia, ajuta la eli­minarea gazelor, mareste pofta de mancare si calmeaza coli­cile stomacale, se foloseste in combaterea insomniilor si are insusirea de a mari diureza.

Utilizare. Se utilizeaza mult in industria alimentara pen­tru condimentarea preparatelor din carne.

Intern se recomanda in anorexie, balonari intestinale, insomnie, gastrite hipoacide.


Extern, sub forma de cataplasme caldute facute din frun­ze de maghiran, calmeaza colicile intestinale la copii.

Intern se foloseste sub forma de infuzie, 2 lingurite la 200 ml de apa fiarta.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente