Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de mustar


MUSTARUL-ALB


Semintele acestei plante ( Semen Sinapis albae ) contin o cantitate importanta de mucilagii, fapt pentru care se folo­sesc ca laxativ in doze care depind de gradul de constipatie.

Contine ulei gras, mucilagii, substante proteice, sinal-bozida, mirozina, substante minerale.

Utilizare. Datorita mucilagiilor au actiune laxativa.

Datorita unui glucozid - sinalbozida si a unui ferment -miro-zinaza, semintele in contact cu apa produc o esenta care are calitatea de a stimula pofta de mancare si functiile apara­tului digestiv prin excitarea secretiei gastrice. Semintele con­tribuie la stabilirea unui scaun normal.

Se recomanda in constipatie, anorexie.

In industria alimentara din seminte se prepara mustarul de masa.

MUSTARU-NEGRU
Contine mucilagii, lipide formate din gliceridele acidului oleic, linoleic si erucic, proteine, colina, saruri minerale, sinap-ina (gust amarui); un heterozid azotat si sulfurat - sinigrozida, care in prezenta mirozinazei, in mediu apos, se transforma in glucoza, sulfat acid de potasiu si un ulei volatil; izoticianatul de alil.

Utilizare. Revulsiv, decongestiv pulmonar (cataplasnie revulsive).

"Esenta de mustar" are proprietati iritante, lacrimogene. Are proprietati antibiotice si bactericide in dilutii foarte mari.

Faina de mustar, datorita mucilagiilor pe care le contine, este un bun revulsiv aplicat local, sub forma de cataplasme.

Extern: in inflamatii ale articulatiilor, reumatism, gripe, bronsite, raceli. Extern, sub forma de cataplasme. Din 150 g faina de
mustar (Farina sinapis), prin amestecare cu apa calda la 35° se formeaza o pasta care se aplica pe locul dureros, Apa nu trebuie sa fie fierbinte; deoarece distruge mirozina care cu apa da esenta de mustar. Pasta intinsa intre doua carpe curate, se aplica si se lasa 20 minute, dupa care se scoate si se poate aplica in alt loc dureros. Pentru copii, cataplasmele se prepara din 50 g faina de mustar in amestec cu 120 g faina de in.

Faina de mustar se mai foloseste si in tratarea reuma­tismului, nevralgiilor, racelii, gripei. Pentru o baie locala se pun 25-35 g faina de mustar intr-un saculet, peste care se toarna
2-3 litri de apa calda de 30-35°. In cazul unei bai generale, se adauga o cantitate mai mare de 300 g de faina de mustar, iar saculetul se agita in apa. Atat baia locala, cat si cea generala" dureaza 30-35 de minute.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente