Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de paducel - tratament
In unele locuri i se mai spune gherghin sau maces-alb. Paducelul este un arbust spinos, care creste prin cranguri si pe langa marginea padurilor. Se gaseste din regiunile de stepa unde formeaza tufisuri, pana in zona de deal si chiar de munte.

Contine principii active ale florilor si frunzelor: acidul crategic - complex format din compusi triterpenici; acid carte-golic, neotergolic si acantolic; acid ursolic si oleanolic; derivati, de natura flavonoidica; leucoantocianidina, un hepatoxi flavonobiozid cu actiune cardiotonica, acid cefaleic, sorbitol, vitamina C; amine: trimetilamina si amilamina; ulei volatil ce contine aldehida anisica; taninuri de natura catehica, pectine.


Principii active ale fructelor: taninuri de natura catehica, vitaminele B1 si C, antociani, acizii: tartric, citric, ursolic, oxa-lic, nicotinic, clorogenic: sorbitol, colina, acetilcolina, glucoza, fructoza, pectine, ceara, substante minerale.


Utilizare. Actioneaza asupra aparatului cardiovascular si asupra sistemului nervos central. Este vasodilatator coronarian si periferic, sedativ nervos si al sistemului cardiovascular, creste permeabilitatea vasculara, scade tensiunea arteriala. Actioneaza ca un bun bronhodilatator.

Intern: in angina pectorala, miocardita, hipertensiune arteriala; tulburari neurovegetative, ateroscieroza si nevroze cardiace. La cardiaci se recomanda ca o completare a trata­mentului cu digitala sau cand aceasta nu este suportata.

Florile sau fructele de paducel asociate cu valeriana si talpa gastei isi maresc efectul medicinal.

Intern, sub forma de infuzie: o lingurita de flori cu frunze sau de fructe la 250 ml apa clocotita. Dupa 20 minute se stre­coara, se indulceste si se bea fractionat in decursul unei zile.

Tinctura se prepara in modul urmator: 25 g flori sau fructe se macereaza timp de 12 zile in 120 g alcool de 70°. Din aceasta tinctura se iau de trei ori pe zi cate 15-20 picaturi inainte de culcare. La cardiaci, pe langa reglarea batailor inimii, tinctura produce un somn linistitor.

Amestecul de tinctura de paducel cu tinctura de valeriana se recomanda in bolile de inima si origine nervoasa. Din acest amestec se iau de 3 ori pe zi cate 20-30 picaturi inainte de masa.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente