Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de papadieDe la papadie, careia in unele locuri i se mai spune papa-lunga, sau parpsita-gainilor, se folosesc atat frunzele -Folim Taraxaci - cat si radacinile - Radix Taraxaci - care contin un principiu activ amar (taraxacina). In afara de acesta frunzele mai contin proteine, glucide, vitaminele A,B,C,D, iar radacinile, insulina, rezine, tanin, vitamine, sterol, colina, acid cafeic, sitosterina, substante proteice, grasimi, fructoza, vitaminele A, B, C, D, tiamina, acid nicotinic, colina.


Utilizare. Intern: coleretic si colagog, creste diureza, hipoacidifiant, laxativ, venotonic, depurativ.

Papadia se recomanda in toate bolile unde exista un dezechilibru glandular, precum si in obezitate (ingrasare peste masura) si gastrite hiperacide. Rezultate bune da si in bolile de ficat - diskineziile biliare cu tulburari intestinale, marind secretia biliara. Normalizeaza circulatia sangelui. Ceaiul de papadie mai este folosit in guta si reumatism. Prin normalizarea circu­latiei sangelui este folosita in varice si ulcer varicos si are un efect indirect in vindecarea eczemelor si a altor boli de piele. Intern - infuzie: 3 lingurite de planta la 300 ml apa clo­cotita; se beau 3-4 ceaiuri pe zi.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente