Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de planteObligeana este originara din India, unde era folosita ca medicament din timpurile cele mai vechi. Popular se mai numeste calm, speribana-taracata, trestie-mirositoare.

Contine ulei volatil cu azarona, aldehida azarilica, alfa pinen, calamol, calamel, camfen, camfor, eugenol; vitamina B1 si C, tanin, zaharuri, hidrocarburi, amidon, saruri minerale.

Utilizare. Intern. Are actiune tonic-amara, eupeptica. Datorita azaronei, are proprietati antibacteriene si insecticide, analgetice si aromatizante.

Datorita principiului amar (acorina) are proprietati tonice, sedative, analgetice si se foloseste ca stimulent al secretiei gastrice,- stimuland apetitul si in diferite afectiuni ale stomacului.

Obigeana are actiune tranchilizanta (calmant psihic).

Intern: in anorexie, colici abdominale, balonari abdominale.

Se foloseste intern sub forma de infuzie: 20 g rizomi la 250 ml apa clocotita; se iau 4-5 linguri pe zi, cate una inaintea fiecarei mese.

Tinctura - prin macerarea timp de 7 zile a 25 g radacina

maruntita in 120 g alcool de 75 grade. Se pot lua de 3 ori pe zi cate 25 de picaturi inaintea meselor principale.

Pentru stimularea poftei de mancare, din obligeana se poate prepara o bautura tonica prin macerarea a 120 g radacina maruntita la 1,5 litri de vin negru, timp de 7 zile; lichidul se strecoara si se indulceste cu zahar dupa gust. Se bea cate un paharel inaintea meselor principale.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente