Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de potbalPrimavara, devreme, o data cu florile, prin vaile umede din regiunile deluroase apar florile galbene de podbal. In scopuri medicinale, de la aceasta planta se intre­buinteaza atat florile - Flores Farfarae - cat si frunzele - Folium Farfarae.

Contine principii active ale florilor: mucilagii, tanin, arnid-iol si faradiol, rutosid, hiperina, xantofile, fitosterine, urme de ulei volatil.

Utilizare. Datorita mucilagiilor, produsilor de hidroliza si insulinei, atat frunzele cat si florile au proprietati secretolitice, emoliente si usor antiseptice. Este antiseptic bronhie si anti­septic al aparatului respirator.

Se utilizeaza cu bune rezultate in bronsita, tuse, raguseala, astm, emfizem pulmonar, silicoza si in general in toate bolile cailor respiratorii.

Intern. 20 g frunze sau flori la 250 ml apa clocotita; se indulceste cu zahar sau miere. Pentru fluidizarea secretiilor bronhice si expectorarea lor se ia cate o lingura de ceai la 3-4 ore.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente