Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de rachitaRachitanul creste prin locuri umede, insotind tufisurile de stuf si papura. Se mai numeste.calbasoara, florile-zanelor.

Contine galotaninuri, substante de natura flavonoidica apartinand heterozidelor greu hidrolizabile ca: vitexina si ori-entina, pigmenti antocianici - diglicozide ale malvidolului si galactozide ale cianidolului, colina, substante antibiotice, pec-tine, carotenoizi, substante minerale, ulei volatil.

Utilizare. Intern. Datorita tanoizilor si uleiului volatil are proprietatea de a precipita proteinele si actiune astringenta, antidiareica si inhibanta asupra dezvoltarii florei microbiene patogene intestinale. Are proprietati antiseptice, iarfitonocidele ii confera proprietati antibiotice.

Intern: in dizenterie, hemoragii gastro-intestinale sau de alta natura.

Sub forma de decoct, pulbere sau extract fluid, se foloseste in diareele bacilare; se recomanda si la sugari.

Extern: antiseptic, antidiareic, hemostatic.

Sub forma de bai sau comprese, are actiune cicatrizan-ta in ulcerele varicoase; in leucoree se recomanda sub forma de irigatii vaginale.

Intern - infuzie: o lingurita de planta la 250 ml apa clo­cotita; se beau 3-4 ceaiuri pe zi. Ceaiul se prepara fie numai din planta, sau in amestec cu musetel, menta, sunatoare sau galbenele.

Extern - infuzie: cantitatea de planta indicata mai sus se dubleaza; se utilizeaza sub forma de comprese, irigatii vagi­nale sau bai.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente