Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de rostopasca
Rostopasca, numita si crucea-voinicului, iarba-de-negri, pleoscanita, creste pretutindeni in tara noastra.


Contine alcalpizi din grupa naftofenantridinei: chelido-nina, homochelidonina, oxichelidonina, mezoxichelidonina, cheleritrina, sanguinarina; alcaloizi din grupa protoberberinei: coptizina si tetrahidrocoptizina, cantitati mici de berberina, pro-topina si alfa, beta-alocriptopina; cantitati mici de sparteina si cantitati mari de vitamina C; rezi diminueaza tonusut muscu­laturii netede intestinale, uterine, bronhiale si a altor organe avand actiune antiseptica de tipul papaverinei, cu avantajul unei toxicitati diminuate.

Utilizari terapeutice.

Intern: in afectiuni hepato-biliare (decongestiv), insuficienta cardiaca, angina pectorala, tumori.

Rostopasca asociata cu sunatoare, coada soricelului, menta, turita mare da un ceai cu efect curativ in bolile de ficat.

Extern: sucul laptos al plantei este utilizat obisnuit contra negilor, punandu-se de mai multe ori pe ei. Efect trofic si anti­septic.

Intern: infuzie - o jumatate lingurita planta la 250 ml apa clocotita; se ia o lingura la 4 ore, echivalentul unei doze pentru o zi. In caz de dureri cantitatea se repeta a doua zi.

Extern este utilizata in tratamentul pielii. In acest scop se amesteca 40 g pulbere rostopasca, 20 g lanolina si 20 g vaselina; se adauga 15 picaturi de acid fenic; se unge rana, iar pansamentul se tine aplicat 4 zile, dupa care se continua pana la vindecare.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente