Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de salcieEste cunoscuta si sub numele de rachita alba. In scopuri te-rapeutice se foloseste coaja.

Contine o substanta de natura glicozidica salicozida, care, prin hidroliza, se dedubleaza in glucoza si saligenina sau acid salicilic; tanin de natura flavonica-salipupozidul; derivati de natura flavonica sau heterozide, populozida, salirepozida, piceosida, ceara, rezine, oxalati.
Utilizare. Datorita salicozidei, care prin dedublare in orga-nism da acid salicilic; are actiune antipiretica, analgezica si antireumatic. Este astringent, sudorific si vasodilatator cutanat. Intern este intrebuintat datorita proprietatilor antinevral­gice in tratamentul nevralgiilor, reumatismului si gutei. Scade febra.

Are proprietati sedative, combate insomnia.

Coaja de salcie era folosita sub forma de decoct contra frisoanelor:

Extern are efect cicatrizant si hemostatic. Datorita tani-nului, are proprietati cicatrizante, coagulante si hemostatice, folosindu-se sub forma de bai in ulceratii ale pielii si hemoroizi; de asemenea, sub forma de gargara, in afectiuni ale gatului si gurii.

Intern - decoct: 15 g coaja maruntita cu 250 ml apa rece, se fierbe 25-30 minute, se iau 4-5 linguri pe zi.

Extern - decoct: 15 g coaja maruntita la 250 ml apa rece.

Sub forma de comprese, bai si bai de sezut.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente