Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de tataneasa


Tataneasa sau, iarba-baloasa creste prin locuri umede, in vii, pe langa drumuri, santuri. In scopuri terapeutice se foloseste radacina.

Contine ulei volatil, alantoina, mucilagii, substante de natura glicozidica; tanin, colina, zaharuri, amidon, cantitati mici de alcaloizi - simfitocinoglosina, coniferina, substante mi­nerale.

Utilizare. Recomandari. Intern, datorita alantoinei, prin­cipiul activ,de baza,.radacinile de tataneasa au actiune antiin-flamatoare si hemostatica. Este folosita ca astringent -antidiareica si antidizenterica. Are proprietati emoliente si expectorante.

Intern, datorita proprietatilor emoliente si expectorante, radacina de tataneasa este utilizata in afectiuni respiratorii, bronsite, tuse si pneumonii. Tataneasa este utilizata in trata­mentul plagilor si fracturilor, ca si in ulcerul gastric si diaree (actiunea astringenta a taninului).

Extern are efect decongestiv, astringent si cicatrizant. Tataneasa a fost considerata ca fiind una din cele mai impor­tante plante medicinale.

In unele zone ale tarii, pentru fracturi de membre, radacina se spala, se taia in bucatele mici, se punea intr-o oala cu apa si se fierbea pana cand scadea la jumatate. Apoi, se amesteca cu faina de orz, se intindea pe o bucata mare de carpa care sa cuprinda toata fractura, se stropea cu alcool si se lega, dupa care se indreptau oasele.

Cataplasmele cu decoct de tataneasa reduc temperatu­ra locala, atenueaza durerile si fac sa dea inapoi procesele inflamatorii.

Intern - sub forma de decoct: o lingurita de radacina maruntita la 200 ml apa rece; se fierbe 25-30 minute; se beau 3-4 ceaiurrpe zi.

Extern, decoct, cantitatea de radacina se dubleaza: se utilizeaza sub forma de comprese, bai, bai de sezut si clisme.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente