Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai de troscotelPopular i se mai spune hericica, sporis, tarsoaca, troscotel sau troscova.

Contine acid salicilic liber si combinat, taninuri, pigmenti de natura flavonoidica: avicularozida, respectiv arabinozida evercetolului si camferitrozida, care este o ramnozida a cam-ferolului; vitamina C, ceruri, grasimi, zaharuri, mucilagii, ulei volatil.

Utilizare. Scade tensiunea arteriala si astringent -antidiareic.


Intern - se foloseste ca tonifiant si astringent in comba­terea diareei. Este recomandat ca adjuvant in bolile de plamani, in reumatism si guta.

Extern, ceaiul de troscot ajuta la cicatrizarea ranilor, se foloseste in bai contra reumatismului si in vindecarea hemoroizilor.

Sub forma de infuzie: 3 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita; se beau 2-3 ceaiuri pe zi. O infuzie mai concentrata se obtine din 20 g planta maruntita la 250 ml apa clocotita; se iau 2-3 linguri pe zi.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente