Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai din Coada racului - plante medicinaleCreste pe langa ape curgatoare si prin locuri necultivate. Se mai numeste si iarba gastelor sau prescura. Contine tanin si substante amare, flavone, mucilagii, ulei volatil si saruri minerale.

Utilizare. Datorita taninului, ca astringent, scade secretia mucoaselor, permeabilitatea capilarelor si a membranelor celu­lare. Datorita flavonoizilor, are proprietati spasmolitice asupra musculaturii netede a intestinului si aiuterului.


Intern. Regleaza si potoleste durerile in menstruatiile abundente. Este indicat in calculoza renala, colici gastrice, dia­ree si anemie.

Extern. Se foloseste sub forma de spalaturi locale in leu-coree patologica, in ulceratii ale pielii, in inflamatiile gingiilor.

Preparare si administrare. Intern se utilizeaza ca decoct: o lingurita si jumatate la 500 ml derapa rece; se fierbe 15 minute; se bea caldut dupa mesele principale.

Extern. Decoct.

Contraindicatii: afectiuni cronice renale si hepatice.


Nu se bea pe nemancate, deoarece provoaca iritatia mucoasei gastro-intestinale.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente