Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeai din PLAMANARICA
Se gaseste in padurile de foioase, sau mixte. Plamanarica creste prin cranguri si pe locuri umede de la ses. Mai este numita cuscrisor, mierea-ursului si sudoare.

Contine saponozide, alantoina, mucilagii, acid salicilic, tanoizi, derivati polifenolici, flobafene, polioze, pentoze; acizii: stearic, palmitic si miristic; fitosterine, saruri minerale bogate in magneziu, caroten si cantitati mari de vitamina C.

Utilizare. Se foloseste ca diuretic si reconstituant datorita aportului de magneziu, vitamina C si polivitamina A. Are pro­prietati emoliente si antiinflamatoare ca si antidiareice, anal-getice si cicatrizante. Este -un bun expectorarrt si antispastic bronsic.

In bronsite, laringite, reumatism, diaree, ulcer gastroduo-denal.


Frunzele de plamanarica se folosesc in bolile cailor res­piratorii, usurand expectoratia si calmand tusea si raguseala.

Datorita taninului este folosita in diaree.

Intern: infuzie - o lingura de frunze la 200 ml apa clo­cotita; se beau 3-4 ceaiuri caldute pe zi, dupa mesele princi­pale, indulcite cu miere de albine sau cu zahar.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente