Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeaiuri de porumb


PORUMB
Creste pe soluri lutoase sau luto-argiloase, ca si in locuri pietroase. Se intalneste in zona de campie si cea colinara.

Porumbul face parte din arbustii care infloresc printre primii dupa topirea zapezii. Prin unele locuri i se mai spune maracine, scorombar.

In diferite boli se folosesc atat florile - Flores Pruni spin-osae - cat si fructele- Fructus Pruni spinosae - carora li se mai spun porumbe sau porumbele.

Continutul florilor: glicozizi cianogenetice si glicokemfer-ozide, flavone, saruri de magneziu si potasiu, evercetin, kam-ferol, acizi organici.

Utilizare. Sedativ, antiseptic, antidiareic. Datorita compusilor flavonei kemferol si evercetin, florile au proprietasi diuretice, depurative si detoxifiante.

Intern se utilizeaza decoctul de flori, datorita actiunilor usor laxativa, diuretica si sedativa, de calmant, ca si in hipertensiunea arteriala.

Fructele se folosesc ca tonifiante ale stomacului, in comba-terea diareii, aduc ameliorari in deschinezii biliare si in diferite boli de rinichi si vezica.

Ceaiul de flori si fructe (porumbe) se mai utilizeaza in tusea convulsiva.

Intern: infuzie - o lingurita de flori la.250 ml apa clocotita; se beau 3-4 ceaiuri pe zi.
Decoctul se prepara dintr-o lingurita fructe la 200 ml apa rece; se fierbe circa 25 minute; se beau 3-4 ceaiuri pe zi.

PORUMBUL
Porumbul, numit in unele regiuni papusoi sau cucuruz, este originar din America Latina.

In scopuri medicinale, de la porumb se foloseste sub forma de ceai, matasea - Stigmata Maydis.

Contine saponozide, alantoina, ulei volatil, saruri de potasiu, calciu, bioxid de siliciu, ceara, vitaminele B6, C, E si K, glucide, ergosterina, betaina.

Utilizare. Puternic diuretic datorita in special sarurilor de potasiu si calciu. Elimina apa din tesuturi si micsoreaza depunerile de saruri din bila. Are actiune colagoga, hemostat­ica si calmanta in cistite cronice si metrite.

Se foloseste in metrite, metroragii, colecistite cronice, afectiuni hepatice si reumatism.

Infuzia de matase de porumb se recomanda mai ales in tratamentul litiazei renale, cistitelor si albuminuriei, ajuta la eli­minarea apei din tesuturi, influentand in bine unele boli de inima si obezitate.

Datorita vitaminei K, are proprietati hemostatice, intre-buintandu-se mai ales in menstruatia neregulata si menopauza.

Intern: infuzie - 3 linguri de matase de porumb la 250 ml apa clocotita; se ia cate o lingura la 3-4 ore.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente