Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeaiuri din ierburiIARBA FEBREI
Iarba febrei este o planta mica, asemanatoare mar­garetei, cu flori galbene si care creste in America de Nord, Europa si Australia. Frunzele in forma de pana sunt folosite ca leac. Numele sau este o adaptare a denumirii din latina care inseamna "cel care reduce febra".

Medicina naturista recomanda iarba febrei pentru dimi­nuarea durerilor date de artritele reumatice.

Iarba febrei poate reduce inflamatiile si determina modi­ficari chimice care sa diminueze durerile de cap. Un interes stiintific s-a manifestat fata de o substanta continuta de iarba febrei numita partenolida.

Daca sunteti alergici la fan sau la alte plante din familia Compositae, puteti fi alergic si la iarba febrei. Unele studii au aratat ca iarba febrei poate interactiona cu medicamentele luate pentru a preveni formarea cheagurilor de sange. Daca medicul v-a prescris suplimente de fier, sa fiti atenti, deoarece iarba febrei poate afecta capacitatea organismuluiJe a absorbi fierul.

IARBA-MARE
larba-mare creste prin fanete umede, la marginea padurilor din regiunile de ses si dealuri. Se mai numeste oman, ochiul-boului, lacrimile-Elenei.

Contine polimerii levulozei (inulina), ulei volatil, derivati sescviterpenici: alantolactone, substante antibiotice, fridelina si stigmasterina, acetat de damadienil.

Utilizare. Datorita alantolactonelor si a uleiului volatil modifica secretiile bronhice si are actiune antibiotica, are pro­prietati antihelminice si diuretice. Este coleretic si colagog. Ca diuretic favorizeaza eliminarea apei, a azotatilor si clorurilor, avand proprietati antiinflamatorii in congestii hepatice, in colecistite, in artrite, oligurie.

Se utilizeaza in reumatism, guta, deschinezii biliare, astm, bronsita, helmintiaza si este sedativ al sistemului nervos.

Intern se utilizeaza sub forma dedecoct - 20 g la 200 ml apa rece; se fierbe 15 minute si se iau 3-5 linguri pe zi.

Extern, tot sub forma de decoct, in aceleasi cantitati;, se foloseste sub forma de comprese.

Asociata cu radacina de nalba si lemn-dulce se obtine un bun ceai pectoral. Din acest amestec de plante se iau doua lin­gurite, care se pun la macerat cu o ceasca de apa rece. Se lasa timp de 10 ore apoi se strecoara si se indulceste. Se bea in decurs de 24 de ore.

Pentru uz extern, se prepara o decoctie de 10% care se aplica sub forma de comprese in diferite afectiuni ale pielii manifestate prin mancarimi ulceratii purulente, avind rolul de a grabi cicatrizarea.

Radacinile intra in compozitia ceaiului antibronsitic.

IARBA SFANTULUI IOAN
In ciuda statutului special pe care il are in lumea plantelor medicinale, iarba Sfantului loan este o planta mai degraba comuna. Creste in-toata lumea si pentru anumiti gra­dinari floarea galbena nu este nimic mai mult decat o buruiana. Oricum, extractul de Hypericum perforatum a fost prescris pen­tru a usura afectiuni umane inca din vremea vechilor greci, care credeau cai vindeca pe cei posedati de diavol. Astazi, iarba Sfantului loan este una dintre cele mai larg folosite in ter­apiile naturiste.

Actiune. Desi medicii naturisti o considera un remediu pentru multe afectiuni, iarba Sfatului loan este in primul rand folosita astazi pentru a dimuna depresia.

Extractul de Hypericum a fost considerat eficient com parat cu medicamente mai putin folosite astazi din cauza efectelor secundare puternice pe care le au. Dar oamenii de stiinta incearca inca sa afle daca luand iarba Sfantului loan persoanele depresive isi imbunatatesc starea la fel de mult ca atunci cand folosesc noile antidepresive, ca Prozac si Zoloft. Desi multe studii arata ca provoaca mai putine efecte secundare in comparatie cu antidepresivele clasice, iarba Sfantului loan nu este in intregime o planta fara efecte adverse. Sa incepem cu cateva reactii secundare semnalate de cei care au folosit-o. Aceste persoane au raportat greata, oboseala, fotosensibilitate, pielea prezentand o eruptie de urticarie. Iarba Sfantului loan poate interactiona cu actiunea mai multor medicamente, incluzand medicamentele folosite in cazul infectarii cu HIV, pentru subtierea sangelui. Iarba Sfantului loan poate afecta efectele chimioterapiei, ale-contra­ceptivelor si medicamentelor folosite pentru prevenirea crizelor, tratarea astmului si a afectiunilor cardiace.

Unele dovezi sugereaza ca aceasta planta afecteaza si capacitatea organismului de a absorbi fierul.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente