Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosCeaiuri terapeuticeVOLBURA


Volbura, numita si rochita-randunicii - Herba Convolvuli -este folosita pentru proprietatile ei purgative si laxative.

Contine rezine formate din doua heterozide: convolvuli-na si jalapina. Convolvulina, in mediu hidro-alcoolic, se scindeaza in glucoza, ramnoza si acid convolvulinic, care este de fapt un amestec de acizi dioxipalmitic, exogonic, izovaleri-anic, tiglinic si metil-etil-acetic. Volbura mai contine: tanoizi, vi­tamina C si substante minerale.

Utilizare. Planta are proprietati purgative, coleretice si colagoge, marind cantitatea de bila si contractia colecistului.

Intern, datorita rezinelor si produsilor de scindare mentionati, are actiune purgativa asemanatoare cu "Tubera Jalapae", cu specificatia ca rezina din volbura este mai putin iritanta decat cea din "Tubera Jalapae", datorita solubilitatii mai mici.

Extern se utilizeaza in furuncule si abcese.

Intern se utilizeaza sub forma de tinctura; 25 g planta
uscata la 120 ml alcool de 75U; se lasa la macerat 12 zile; se pot lua 2-3 linguri pe zi, amestecate cu aceeasi cantitate de sirop sau miere, pentru a masca gustul amar; prima lingura se ia dimineata, pe stomacul gol.

ZMEURUL
Mai este cunoscut si sub denumirea de rug de munte. In scopuri terapeutice se foloseste frunza. Este si cultivat pentru fructele sale parfumate si hranitoare.

Contine tanin, substante de natura flavonoidiva, vitamina C.

Utilizare. Actiune astringenta, dezinfectanta, antidiareica; scade aciditatea gastrica.

Intern, datorita taninurilor si flavonei, frunzele au actiune astringenta si dezinfectanta, micsorand in acelasi timp acidi­tatea stomacala, recomandandu-se in diaree, gastrita hiperacida, pirosis ( arsura la stomac).

Impreuna cu frunzele de mur si afin, frunzele de zmeur dau un ceai alimentar placut.

Extern, frunza uscata la soare se foloseste pentru furun­cule, se inmoaie in apa calduta, se aplica frunze de zmeur si se panseaza.

Intern, se foloseste sub forma de infuzie: o lingurita de frunze la-250 ml apa clocotita; se beau 2-3 ceaiuri pe zi. Tot intern se foloseste si tinctura de mladite de zmeur, 10-20 pica­turi de 2 - 3 ori/zi cu rezultate foarte bune in stadiile de pre-menopauza, datorate tulburarilor hormonale.

YOHIMBUL
Arborele de yohimb creste in vestul Africii. Coaja sa contine un compus numit yohimbina. Este un medicament care contine yohimbina, vandut sub diferite denumiri, este disponi­bil in farmacii.

Yohimbul.a fost de mult timp considerat afrodisiac in Africa.

Actiune. Coaja de yohimb nu a fost studiata suficient privitor la tratarea disfunctiilor erectile. Teoretic yohimba ajuta barbatul sa aiba si sa-si mentina erectia prin cateva meca­nisme,in special prin cresterea fluxului sangvin in penis. Dar, chiar daca acceptati privirea optimista, ca medicamentul cu yohimba ajuta in caz de disfunctii erectile, nu inseamna si ca preparatul din coaja de yohimb care se gaseste pe piata are acelasi efect.

Cateva posibile efecte secundare au fost legate de medicamentul cu yohimba, ca durerile de cap, ameteala, anxi­etate, tensiune ridicata, greata, stare de voma, frisoane. Oricine are hipertensiune, diabet sau boli de inima sau de ficat trebuie sa evite atat medicamentul, cat si planta.

YUCCA
Yucca este o planta vesnic verde, originara din Statele Unite ale Americii, Mexic si insulele din Marea Caraibelor. Secretul acestei plante consta in faptul ca poate supravietui in cele mai aspre conditii. Ca aspect este asemanatoare palmierului: tulpina groasa, scurta, frunze lancinate si flori sub forma de clopotei, frumos miro-sitoare, care se deschid seara. Indienii considera Yucca cel mai frumos arbus al pustiurilor, il idolatrizeaza de veacuri si, datorita efectelor sale miraculoase, i-au dat denumirea de "arbore al vietii".

Numeroase plante medicinale sunt in masura ca, prin efectul lor diuretic si contributia la procesele metabolice, sa stimuleze eliminarea substantelor toxice din organism. Dintre acestea se pot aminti papadia, coaja de salcam, urzica si Yucca. Aceasta din urma este renumita pentru capacitatea sa de optimizarea proceselor de eliminare a toxinelor.

Extrasul de Yucca contine numeroase enzime, saponina, clorofila, antioxidanti si alte substante active. Prin toate aces­tea contribuie la absorbtia substantelor nutritive, stimuleaza digestia, accelereaza si regleaza procesele de secretie.

Utilizare. Yucca este o adevarata binefacere pentru cei care sufera de boli cronice ale intestinului gros. Saponina din Yucca contribuie la combaterea artralgiilor, avand efect asemanator substantelor antiinflamatoare steroidiene (corti­zonul), dar, spre deosebire de acestea, nu are efecte secun­dare si nu agreseaza tubul digestiv. Nu intaplator, indienii americani recomanda in cazul anchilozei postul alimentar, asociat cu consumul anumitor plante, printre care se afla si Yucca.

Cura de Yucca pe parcursul a catorva saptamani este capabila sa intinereasca organismul. Contribuie la asigurarea echilibrului dintre starea psihica si cea fizica a organismului, creste rezistenta fata de boli, reduce nivelul colesterolului sangvin si are un rol protector impotriva stresului. Se foloseste si sub forma de ceai.

Atentie!
Pe parcursul unei cure de Yucca trebuie asigurat un aport crescut de lichide, de aproximativ 2-3 litri pe zi. Capsulele se ingera cu unul sau doua pahare cu apa. In primele zile ale curei pot aparea diareea, poliuria (eliminarea de cantitati cres­cute de urina), scaderea glicemiei sau a concentratiei de pota­siu din sange. Toate aceste efecte sugereaza accelerarea eliminarii toxinelor din orga-nism. Aceste reactii pot fi prein­tampinate printr-o dozare corespunzatoare, alimentatie ration­ala si printr-un regim alimentar alcatuit de un dietetician.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente