Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosGINSENG - ceai natural de planteGinsengul este una din cele mai importante plante din me-dicina chineza de peste patru mii de ani. Variantele ameri­cane si asiatice ale acestei plante modeste sunt foarte apropi­ate.

Naturistii chinezi cred ca ginsengul american si cel asiatic au proprietati diferite. Varietatea asiatica este considerata in mod special ca un tonic general.


Cu cat planta este mai batrana, cu atat creste calitatea si pu-terea tamaduitoare a extractului, deoarece creste continutul in substante active. In cazul ginsengului coreean, calitatea cea mai buna se obtine din planta de cinci-sapte ani.


Utilizare. Extractul de ginseng vindeca, printre altele, impotenta, anemia, afectiunile digestive, insomniile, oboseala, hipoglicemia, bolile inflamatorii articulare, tulburarile de circu­latie sangvina si regleaza tensiunea arteriala. Stimuleaza activ­itatea glandelor endocrine si faciliteaza asimilarea vitaminelor si a substantelor minerale.

Femeile gravide ar trebui sa evite ginsengul, ca si toti cei care iau medicamente ca aspirina si varfarina, MAO inhibitori (un tip de antidepresive) si medicamente" pentru controlul nivelului de zahar din sange.


Desi se crede ca este suficient de sigur, ginsengul poate prezenta efecte secundare cand sunt luate doze mari sau pe o perioada mai lunga, incluzand hipertensiune, nervozitate, insomnie, diaree, sangerari vaginale. Radacinile plantei de ginseng sunt uscate pentru a pro­duce un extract folosit in capsule, prafuri, extracte lichide, ceaiuri.

GINSENGUL SIBERIAN
Cunoscut si ca eleuthero si ginsengul rusesc. Naturalistii considera denumirea gresita, din moment de ginsengul sibe­rian nu apartine aceleiasi specii ca si ginsengul asiatic sau american, dar este clasificat in aceeasi familie de plante.

Creste in China, Japonia, Corea, Rusia.


Actiune. Principiile active continute in radacina de Ginseng siberian sunt: ginsenoside. Are actiune antioxidanta.

Ca si alte tipuri de ginseng, aceasta planta se crede ca este o sursa naturala de energie si.forta, ceea ce este foarte necesar, mai ales intr-o perioada plina de stres.


Utilizare. Este indicat in surmenaj, ameliorarea perfor-, mantelor, tulburari de dinamica sexuala la barbati, ateroscleroza, angina pectorala, hipertensiune arteriala, boli inflamatorii si infectioase, profilaxia cancerului. In timpul sarcinii si alaptarii, precum si pentru minori, cereti sfatul mediculuj inainte. Nu exista reactii adverse la dozele recomandate.

Administrare. La indicatia medicului.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente