Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosGinkgo biloba - ceai si efectele terapeuticeCea mai veche specie de copaci, ginkgo este originar din Asia. Frunzele in forma de evantai au fost folosite in medicina po-pulara de cel putin cinci mii de ani.

Actiuhe. Cercetatorii considera ca efectele terapeutice ale acestei plante se datoreaza, in principal, continutului deosebit de mare de flavonoide cu actiune antioxidanta extrem de puternica. Frunzele sale contin printre altele diferite flavonoide ca: chemferol, quercitina, izoramentina, proanto-cianidine, terpene neflavonoide, biobalud, ginkgolid A, B si C, lignani, uleiuri eterice si acizi taninici.

Exista probe ca ginkgo incetineste avansarea starilor de dementa. La bolnavi cu un stadiu mediu sau sever al bolii Alzheimer, s-a constatat o stagnare a bolii in urma administrarii de 120 miligrame de ginkgo pe zi. Contine antioxidanti, care protejeaza arterele si celulele, si pare ca previne aparitia cheagurilor de sange. Ginkgo face ca vasele de sange sa se dilate, de aceea planta a fost studi­ata pentru tratarea claudicatiei intermitente, o stare caracteri­zata de durere si oboseala in picioare din cauza lipsei fluxului sangvin.

Unii psihiatrii recomanda ginkgo pacientilor femei si bar­bati care sufera de pierdere a apetitului sexual si a potentei, aparute ca efecte secundare anumitor antidepresive.

Utilizare. Planta este studiata ca si o terapie alternativa la tratamentul bolii Alzheimer sau a altor forme de dementa.

Ginkgo contribuie la optimizarea functiei cerebrale, are efecte pozitive in starile depresive si anxioase, precum si in combaterea migrenelor. Se poate utiliza cu succes in bolile renale si hepatice, bolile inflamatorii, impotenta, tulburari de auz, tulburari de evdere, ameteli, accelereaza cicatrizarea ranilor, este util in tratamentul tromboflebitelor, hemoroizilor.

Daca luati medicamente anticoagulante, precum aspirina sau varfarina, aceasta planta poate produce sangerari interne.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente