Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosLEVANTICA - Ceai de levanticaLevantica este originara de pe taramurile Mediteranei, iar la noi se cultiva ca planta ornamentala si aromatica. Creste in parcuri si gradini. Zona de crestere este campia de est a Timisului, dealurile vestice ale Timisului, campia si zona coli-nara a Dobrogei.y9i398yf33ies

Ea mai este cunoscuta si sub denumirile de livant, livantica, spichinat.


Contine ulei volatil constituit din: acetat de tinoid, borne-ol, cumarina, cineol, alfa pinen, cariofilen, acizi si esteri.


Utilizare. in migrene, cefalee, afectiuni cardiace cu sub­strat nervos, boli de rinichi si ficat, tulburari digestive, balonari abdominale, reumatism, stari de anxietate. Intern, datorita componentelor din uleiul volatil, este un aromatizant puternic cu actiune antiseptica locala si usor anti­spastica. Este calmant al sistemului nervos central.

Extern: are actiune calmanta, analgezica. Se utilizeaza otetul aromatic obtinut din florile de levantica.


Uleiul volatil este mult solicitat in parfumerie si cosme­tica.

Intern sub forma de infuzie - 1-2 lingurite la 200 ml apa clocotita; se beau 2 ceaiuri in 24 ore.

Extern, ca otet aromatic . Se pune o mana de frunze de menta, de salvie, flori de levantica, petale de trandafir, cim­brisor si ienupar, peste care se toarna un litru otet de vin. Se macereaza timp de 7 zile, apoi plantele se strecoara si se storc. Se completeaza cu otet pana la un litru.

Din florile de levantica se mai prepara un otet aromatic cu care se fac frictiuni in caz de raceala, gripa si stari febrile.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente