Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosLUCERNA - Ceai de lucernaLucerna, utilizata in mod obisnuit ca nutret, este folosita in medicina naturista de multa vreme, pentru efectele ei te­rapeutice. Frunzele de lucerna contin cantitati mari de beta-caroten, vitamina B, C, D, E si K, dar si substante minerale: potasiu, fier, calciu si fosfor. Ultimele doua substante minerale sunt deosebit de utile pentru sistemul osos si pentru dantura. Datorita continutului crescut de clorofila, lucerna este un detox-ifiant foarte bun.

Denumirea engleza a lucernei este alfalfa.

Acest cuvant de origine araba inseamna "tata" si provine, probabil, din efectele sale terapeutice si fortifiante.


Utilizare. Se poate utiliza cu mare succes in tulburarile digestiv» acute si cronice, se recomanda in cazurile de balonare, ulcere, anorexie, deoarece contine cantitati mari de


vitamina U (la fel ca si varza cruda sau zeama de varza). Lucerna are actiune alcalinizanta, neutralizand astfel acidul gastric, iar impreuna cu bacilul Acidophilus are actiune antimi-cotica.

Lucerna este si un bun laxativ, diuretic, antipiretic (de scadere a febrei).

Extractul de lucerna este foarte bun pentru varstnici. Fortifica sistemul imunitar si incetineste procesele de imbatranire. Creste puterea fizica, pofta de viata, asigura un somn mai odihnitor. Lucerna este folosita in terapia eistitelor acute si cronice, precum si a prostatitelor. Actioneaza lent, dar eficace. Datorita continutului de vitamina K, lucerna previne sangerarile, faciliteaza coagularea sangelui, scade pierderile sangvine excesive din timpul ciclului menstrual.

Atentie!
Dupa un consum de 2-3 luni se recomanda o pauza de o luna. Cei care urmeaza un tratament cu anticoagulante pot consuma extract de lucerna sau alte produse cu vitamina K numai la sfatul medicului.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente