Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosMERISORUL si ceaiurile medicinale
Merisorul creste prin padurile umbroase si umede din regiunea alpina. Datorita fructelor sale rosii, poporul ii mai spune si coacaz-de-munte, smardar. Se intalneste pe pajisti alpine sau luminisuri, mai rar in locuri umbrite.


Contine arbutozida, glicozid al. hidrohinonei, hidrochi-nona, flavonoizi, taninuri, acid chinic, saruri de magneziu, vita­mina C, saruri ale acizilor organici; leucianidina, evercetol, cianidina.

Utilizare. Datorita arbutozidului care se scindeaza in orga-nism cu forme de hidrochinona, si flavonoizilor, principiile active din frunzele de merisor au actiune diuretica si dezinfec-tant-renala. Au actiune antiseptica, antiinflamatoare si astrin-genta.

Intern se recomanda in guta, reumatism, cistite, pielite, diaree, sub forma de maceratie - 2 lingurite de frunze in 100 ml apa rece; se lasa in repaus 25 minute; se strecoara. Peste frunzele ramase se adauga 100 ml apa clocotita; se fierbe 20 minute. Dupa 10 minute se strecoara si se amesteca ambele lichide; se indulceste cu zahar.

Pentru prepararea ceaiului se mai poate folosi si urma­toarea formula: 30 g frunze merisor, 10 g flori albastrele si 10 g radacina de lemn dulce. Se fierbe 10 minute, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara. Se indulceste si se bea ca diuret­ic, cate o lingura inaintea fiecarei mese principale ( maxim de 3 ori pe zi).

. Frunzele de merisor intra in compozitia ceaiului diuretic.

Contraindicatii. Nu se recomanda pe timpul sarcinii.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente