Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosOSUL IEPURELUI - ceaiOsul-iepurelui, numit in diferite zone ale tarii, sudoarea-calului, salastioara, asudul-calului, creste prin locuri uscate, pasuni, fanete si mai ales pe terenurile unde pasc vitele.

De la aceasta planta se foloseste radacina - Radix Ononidis - ce contine substante de natura glucozidica si saruri minerale, care-i dau proprietatea de a stimula secretiile glan­delor, avand actiune diuretica si depurativa.

Osul-iepurelui este considerat ca un diuretic complet inofensiv pentru intregul organism si in special pentru rinichi.

Utilizare. Datorita saponozidelor are actiune diuretica adjuvant in afectiunile renale; elimina toxinele din corp.

Se recomanda in retinerea apei in tesuturi si in cavitatile na-turale ale organismului insotita de edeme, in calculza renala si cistite. Este un bun depurativ. Datorita eliminarii tox­inelor din corp, ceaiul de radacina a acestei plante, se reco­manda in reumatism si intr-o serie de boli de piele cronice.

Intern, sub forma de decoct - 5 linguri rase de radacina maruntita, la 1,5 litri de apa rece se fierbe 25 de minute; lichidul se strecoara, se indulceste si se bea in cursul unei zile.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente