Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosPALMIERUL FIERASTRAUAcest copac mic, ce creste in Florida si in alte parti din sud-estul S.U.A, face fructe care sunt folosite in scop medici­nal, proaspete sau uscate. Ultima forma se foloseste pentru ceai, dar mai comuna este sub forma de capsule.


Actiune. Se foloseste pentru a trata simptomele prostatei marite, cunoscuta si ca hipertrofie benigna a prostatei (BPH), obisnuita printre barbatii de peste patruzeci de ani. Prostata marita inhiba eliminarea urinei, provocind o nevoie permaneta de a urina, in special noaptea si adesea cu rezultate nesatis­facatoare. Barbatii cu BPH sfarsesc prin a retine urina, ceea ce poate duce la infectia vezicii urinare. Unele femei folosesc palmierul fierastrau crezand ca le va mari sanii. Aceasta plan­ta se gaseste ocazional in preparate care, cica, maresc dorinta sexuala si potenta.


Palmierul fierastrau actioneaza foarte asemanator cu medicamentul finasterida, vandut sub denumirea de Proscar, care micsoreaza prostata marita prin afectarea modului in care este produs testosteronul catre organism. In afara de dureri de stomac, palmierul fierastrau poate provoca si alte efecte secundare cunoscute, unii putand sustine ca planta necesita inca o cercetare stiintifica.


Palmierul fierastrau se pare ca diminueaza prostata, usurand simptomele BPH. Dar din moment ce aceasta planta actioneaza asupra unui medicament, medicul trebuie sa supravegheze folosirea ei. Nu va autotratati de BPH; simp­tomele sale sunt similare cu ale altor afectiuni mult mai grave, inclusiv cu cele ale cancerului de prostata.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente