Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosSCHINELUL - plante medicale - ceaiuriSchinelul este original din sudul Europei. La noi se cul­tiva pentru calitatile sale medicinale.

Se foloseste planta inflorita - Herba Cnici; Herba Cardui benedicti.

Contine principii amare (seseviterpene de tip germacra-nolid): cnicina, benedictina. Mai contine acizi grasi, fitosteroli si glicozidele lor; mucilagii, taninuri, acizi rezinici, acid nicotinic si amida acidului nicotinic, alfa amirenol, alcool cerilic, vitamina B1, saruri de potasiu, magneziu si calciu.

Utilizare. Stimuleaza secretiile gastrice. E tonic, amar, eupeptic utilizat in dispepsii si toxinfectii alimentare

Datorita principiilor amare, cnicina si benedictina, pro­duce o secretie inceata, dar de lunga durata, a sucului gastric, marind pofta de mancare. Este depurativ.


Intern: in anorexie si hipoaciditate gastrica, in tulburari digestive, in bolile de ficat si ale cailor respiratorii.

Extern se foloseste sub forma de prisnite sau bai in arsuri, degeraturi sau diferite ulceratii ale pielii. Antiseptic, trofic si cicatrizant.

Intern - infuzie: o lingurita de planta maruntita la 200 ml apa clocotita; se indulceste ; se bea fractionat cu o jumatate de ora inaintea meselor principale.

Tinctura se prepara prin macerarea a 25 g planta in 100
ml alcool de 80°, timp de 8 zile. Se iau 30 - 40 picaturi, in putina apa sau vin, cu o jumatate de ora inainte de masa.

Extern: infuzie.

Cataplasme: 4 lingurite de planta la 300 ml apa clocotita.

Bai: 120 g produs uscat la 3,5 litri de apa clocotita; dupa 25-35 minute se strecoara lichidul rezultat se amesteca cu apa din cada care trebuie sa aiba temperatura de 36°C. Se lasa 20-25 minute.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente