Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosTraista ciobanului - CeaiTraista-ciobahului, numita si buruiana-de-friguri, pun-gulita, este o planta care creste pe locuri cultivate si neculti­vate, pretutindeni in tara noastra. Intrebuintarile ei in medicina sunt cunoscute inca din vechime.


Contine alcaloizi, tiramina, colina, acetilcolina, substante tanante, rezine, glucozide, derivati fenolici.


Utilizare. Intern are actiune astringenta, vasodilatatoare . coronariana, hemostatica, uterotonica, analgetica, regleaza tensiunea arteriala. Se foloseste, datorita actiunii hemostatice si uterotonice, in hemoragii uterine, regland fluxul menstrual si calmand durerile cauzate de dismenoree. Planta este utilizata In diaree, efectul fiind marit prin amestec cu coada calului.

Planta este recomandata in hipertensiune arteriala, ateroscle-
roza, boli renale.

Intern: se foloseste sub forma de infuzie: o lingurita de planta maruntita la 300 ml apa fiarta; se beau 3-4 ceaiuri pe zi indulcite. Pentru reglarea ciclului menstrual se recomanda infuzia din 15 g planta maruntita la 250 ml apa clocotita; se iau 3-4 lin­guri pe zi indulcite cu miere de albine sau cu zahar; tratamen­tul incepe cu 12 zile inaintea aparitiei ciclului menstrual.

Pentru diaree se face un amestec de parti egale din traista ciobanului si coada calului. Din acest amestec se ma­cereaza 2 lingurite cu 2 pahare de apa rece, timp de 8 ore, apoi se strecoara; peste plantele ramase in vas se pune un pahar cu apa clocotita si se lasa 15-20 minute, apoi se strecoara; se amesteca ambele iichide si se bea cate o jumatate de pahar pe zi, cu o pauza de o zi.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente