Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre ceaiuri, tratamente cu ceaiuri, ceai sanatosVASCUL - Ceai de vasc - tratament cu vasc

Vascul este o planta ce paraziteaza pomii fructiferi si unii arbori. De la aceasta planta se folosesc frunzele impreuna cu ramurile tinere - Folium Visci cum stipites.

Contine saponozide triterpenice: beta amirina si derivati ai acidului oleanolic, beta si alfa viscol, amine, beta feniletil-amina, inozitol, amino acizi liberi, vitaminele C si E, mucilagii, substante glicozidice, evercetina, zaharuri, acid viscic cu acti­une antitumorala, saruri minerale.


Utilizare. Datorita substantelor de natura triterpenica, derivatilor: colina si viscotoxina, vascul are proprietati hipoten-sive puternice (scade tensiunea arteriala) si cardiotonice. Este vasodilatator coronarian si periferic; are activitate bradi-cardizanta (bradicardie imediata si tardiva in tahicardii).

Intern, vascul are proprietatea de a influenta circulatia sangelui, facand sa scada tensiunea (hipotensiv), aduce o ameliorare in ateroscleroza, tulburari renale determinate de o tensiune ridicata.

Planta are o actiune antispasmodica, calmand crizele de astm, tusea convulsiva si sughiturile persistente.


Intern, sub forma de macerat, 3 lingurite de planta maruntita la 200 ml apa rece, se lasa 8 ore la macerat; se stre­coara si se indulceste; nu se fierbe. Se pot lua 3-4 cesti pe zi, din care una seara la culcare. Tratamentul se poate face si cu frunza de vasc, maruntita sub forma de pulbere, din care se iau 4 varfuri de cutit pe zi.

Se recomanda consultarea medicului inainte de inceperea oricarui tratament cu ceaiuri.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente